iPhone mania

Vandaag is het weer eens zover, de nerds verzamelen zich om een van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar. Vanuit Cupertino, het hoofdkantoor van de firma Apple (of een van de…) presenteert de fruitfirma vandaag haar nieuwe speeltje. Al wekenlang gonst het op Twitter en andere media over hetgeen er vandaag gepresenteerd wordt. Is het de iPhone5, of toch een 4S? Wat zit er allemaal in het nieuwe operating systeem? Hoe scherp is de nieuwe camera? Hoeveel geheugen heeft mijn toekomstige mobiel? Dat soort dingen.

Ik zal meteen met de deur in huis vallen: ik heb geen iPhone. Ik heb geen iPad, ik heb zelfs geen iPod. Ben ik dan een Microsoft aanhanger? Niet bepaald. Mijn MP3 speler is van het merk ‘iRiver’ waarvan ik niet eens weet of het nu nog bestaat. De Zune (zo heet ‘ie toch?) van Microsoft vond ik een klote apparaat. Dit is er eentje met een heuse draaiende hardeschijf erin (serieus) van een behoorlijk aantal gigabytes. Toentertijd best een hip ding, nu een redelijke baksteen. Maar hij was toch aardig veel goedkoper dan een iPod. Mijn telefoon is een HTC Desire welke ik nu inmiddels ruim een jaar bezit. Nog steeds een aardig up-to-date toestel waar ik nog een jaar mee moet doen. Niet de beste camera en ja: er zit wat weinig geheugen in. Maar hij kostte me maar 100 euro bij mijn abonnement en wederom: toen was ‘ie best hip & happening. Ik zou best eens een Windows Phone Mango toestel willen proberen, maar ga zo’n ding echt niet kopen voordat m’n abbo om is. Goed, mijn ASUS Transformer is nog een jong speeltje, maar kostte minder dan een vergelijkbare iPad en heeft een extra toetsenbord dock met ingebouwde accu. Retehandig. Een Windows 8 tablet? Ja aardig, maar dat zien we dan wel weer.

Dus dit stukje is een betoog tegen Apple? In geen enkele zin! Dit stukje is juist een lofbetuiging. Ik vind de firma Apple namelijk BRILJANT. Ik zal u proberen uit te leggen waarom.

Apple komt vanavond niet met de lang verwachtte iPhone 5. Er komt voorlopig nog geen spiksplinternieuw toestel waarmee je weer voor de dag kunt komen. In plaats daarvan krijgen de fans de iPhone 4S, vanaf 28 oktober te verkrijgen in uw lokale iStore. Je zou verwachten dat de echte fans daarmee een beetje teleurgesteld zijn. De 4S verschilt uiterlijk niet van de 4, omdat die volgens Apple eigenlijk al erg goed is (eehhh… what?). Wat krijg je dan wel? Een nieuwe (snellere) chip, een betere camera, meer geheugen en een nieuwe versie van het operating system. Wow, da’s eigenlijk best een vooruitgang van een toestel dat toch al heel goed was! Wat had een iPhone 5 eigenlijk nog meer moeten hebben dan dat? Ehhhh… Nou… Ehhh… een nieuw uiterlijk??

Juist. Apple had dit toestel ook kunnen faceliften en gelijk iPhone 5 kunnen noemen. Maar doet dat bewust niet. Want je moet niet te snel met nieuwe versies komen, dan gaan mensen wachten. In plaats daarvan kom je met een nieuwe versie die je labeled als tussenversie, de ‘S’ dus. Er zijn genoeg hardcore freaks die dat ding graag willen hebben omwille de betere specs. Die mensen hebben veelal al een iPhone 4 van nog geen jaar oud die ze vervolgens verkopen of weggeven. Oftewel: meer iPhone gebruikers, woehoew! En wat gebeurd er dan wanneer de iPhone 5 komt? Dan kopen de hardcore freaks met hun iPhone 4S een nieuwe 5. Maar de gebruikers met een oude, normale 4 willen die nieuwe features ook wel graag gebruiken en stappen dus ook over. Hey! Meer klanten! De 4 en 4S-en worden aan de kids / neefjes en nichtjes gegeven en zo groeit het marktaandeel weer verder.

Dat vind ik dus prachtig. Je laat mensen speculeren waar je mee komt en vervolgens presenteer je dat NIET. Je komt met iets aan wat in principe minder is dan hetgeen men verwacht had en verdient daar uiteindelijk meer aan dan wanneer je wel hetgeen had gepresenteerd wat de mensen wilden zien. En Microsoft bij iedere nieuwe Windows Phone release maar roepen dat echt alles erin zit waar de gebruikers om hadden gevraagd. Jongens, kijken jullie even mee in Cupertino?

,

Related posts

[Opinion] My thoughts on the Microsoft MVP program

Vandaag is het weer eens zover, de nerds verzamelen zich om een van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar. Vanuit Cupertino, het hoofdkantoor van de firma Apple (of een van de...) presenteert de fruitfirma vandaag haar nieuwe speeltje. Al wekenlang gonst het op Twitter en andere media over hetgeen er vandaag gepresenteerd wordt. Is het de iPhone5, of toch een 4S? Wat zit er allemaal in het nieuwe operating systeem? Hoe scherp is de nieuwe camera? Hoeveel geheugen heeft mijn toekomstige mobiel? Dat soort dingen.

[Column] Laat je niet verleiden, deel 2

Vandaag is het weer eens zover, de nerds verzamelen zich om een van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar. Vanuit Cupertino, het hoofdkantoor van de firma Apple (of een van de...) presenteert de fruitfirma vandaag haar nieuwe speeltje. Al wekenlang gonst het op Twitter en andere media over hetgeen er vandaag gepresenteerd wordt. Is het de iPhone5, of toch een 4S? Wat zit er allemaal in het nieuwe operating systeem? Hoe scherp is de nieuwe camera? Hoeveel geheugen heeft mijn toekomstige mobiel? Dat soort dingen.

[Column] Laat je niet verleiden!

Vandaag is het weer eens zover, de nerds verzamelen zich om een van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar. Vanuit Cupertino, het hoofdkantoor van de firma Apple (of een van de...) presenteert de fruitfirma vandaag haar nieuwe speeltje. Al wekenlang gonst het op Twitter en andere media over hetgeen er vandaag gepresenteerd wordt. Is het de iPhone5, of toch een 4S? Wat zit er allemaal in het nieuwe operating systeem? Hoe scherp is de nieuwe camera? Hoeveel geheugen heeft mijn toekomstige mobiel? Dat soort dingen.

[Column] Waarom 2 kinderen meer dan genoeg is

Vandaag is het weer eens zover, de nerds verzamelen zich om een van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar. Vanuit Cupertino, het hoofdkantoor van de firma Apple (of een van de...) presenteert de fruitfirma vandaag haar nieuwe speeltje. Al wekenlang gonst het op Twitter en andere media over hetgeen er vandaag gepresenteerd wordt. Is het de iPhone5, of toch een 4S? Wat zit er allemaal in het nieuwe operating systeem? Hoe scherp is de nieuwe camera? Hoeveel geheugen heeft mijn toekomstige mobiel? Dat soort dingen.

Latest posts

Long Term Support… or not?

Vandaag is het weer eens zover, de nerds verzamelen zich om een van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar. Vanuit Cupertino, het hoofdkantoor van de firma Apple (of een van de...) presenteert de fruitfirma vandaag haar nieuwe speeltje. Al wekenlang gonst het op Twitter en andere media over hetgeen er vandaag gepresenteerd wordt. Is het de iPhone5, of toch een 4S? Wat zit er allemaal in het nieuwe operating systeem? Hoe scherp is de nieuwe camera? Hoeveel geheugen heeft mijn toekomstige mobiel? Dat soort dingen.

[DevOps] Should you migrate onto YAML release pipelines?

Vandaag is het weer eens zover, de nerds verzamelen zich om een van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar. Vanuit Cupertino, het hoofdkantoor van de firma Apple (of een van de...) presenteert de fruitfirma vandaag haar nieuwe speeltje. Al wekenlang gonst het op Twitter en andere media over hetgeen er vandaag gepresenteerd wordt. Is het de iPhone5, of toch een 4S? Wat zit er allemaal in het nieuwe operating systeem? Hoe scherp is de nieuwe camera? Hoeveel geheugen heeft mijn toekomstige mobiel? Dat soort dingen.

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *