Pas op: baby on board!

Misschien dat het me nu pas opvalt omdat ik erop ben gaan letten, maar ik heb het idee dat steeds meer mensen van die tekst stickers op hun auto plakken. Je hebt inmiddels allerlei varianten waaruit je kunt kiezen. Zo zijn er de nummerbord stickers met teksten als: “als je dit kunt lezen moet je meer afstand houden” of “mijn vrouw heeft de porsche mee”. Lachen man. Mensen die zo’n ding serieus kopen, tja wat moet je daar nog meer over zeggen.

Dan zijn er mensen die stickers met een boodschap plakken. Ik dacht vroeger altijd dat auto’s met zo’n zilveren visje achterop werden bestuurd door iemand die lid was van de staatsloterij. Inmiddels ben ik natuurlijk oud en wijs en weet ik dat het voor een geloofsuiting staat. Om precies te zijn is het de Ichtus, het herkenningstekenen voor Christenen. Goed, dus je bent een gelovig Christen en plakt dan zo’n stickertje op de auto. Waarom? Wat heeft het, naast het lelijker maken van je auto, voor doel om zo’n ding erop te hebben zitten? Hebben Christenen een soort van ongeschreven wet dat wanneer ze elkaar passeren ze altijd even vriendelijk zwaaien? Zoals motorrijders altijd even een hand naar elkaar opsteken? Gaan ze samen bij de eerstvolgende pomp even een kopje koffie drinken om het geloof met elkaar te bespreken? Moet ik nu ineens heel erg geinteresseerd raken in het Christendom omdat Christenen blijkbaar ook in VW Passats rijden? Of is het de bedoeling dat wanneer je achterop zo’n auto knalt, dat je er dan ff geen GODVERDOMME! uitgooit?

Ik wordt daar dus redelijk onzeker van in het verkeer, krijg vanzelf het idee dat die mensen vanalles van me verwachten. Nog een mooi voorbeeld is: “Christ on board!”. Die zag ik laatst rijden, voor me in de file. Ik raakte direct compleet in verwarring. Was dit nu de moderne variant van het visje en had deze auto een Christen aan boord? Of was het toch gewoon een kindje wat door de ouders Christ was genoemd (waarom je dat zou doen is me ook een raadsel)? Want de “Baby on board” sticker is natuurlijk nogal onpersoonlijk, en je wilt niet onverschillig overkomen wanneer het om je eigen kind gaat, nietwaar?

Goed, dus deze Corsa (geloof ik) had een kindje genaamd Christ aan boord. Overigens durf ik te wedden dat in de helft van de gevallen het kindje op dat moment helemaal niet aanwezig is in de auto, maar het is natuurlijk ook weer zo’n gedoe om dan iedere keer die sticker eraf te peuteren, dat snap ik ook wel. Wat nu? Moet ik dan even leuk zwaaien of een gekke bek trekken wanneer ik je voorbij rijd? Of is het de bedoeling dat ik even 50 meter meer afstand ga houden zodat er zeker geen botsing ontstaat? Of misschien is het bedoeld als controlemiddel, dat je wanneer je zo’n auto op een parkeerplaats zie staan nog even extra controleert of die mensen hun baby niet vergeten zijn uit de auto te halen.

Ik verwacht eigenlijk bijna niks van andere weggebruikers. Het enige wat ik verwacht is dat ze zich aan de vekeersregels houden of, wanneer ze daar geen zin in hebben, dat ze de regels dan verbreken op een manier waarop ik er in ieder geval geen last van heb. Da’s namelijk precies wat ik zelf ook probeer te doen. Maar goed, om dat nou op mijn achterruit te gaan plakken…

Related posts

Latest posts

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *