Creatief met een Lowlands bandje

Even een stukje creativiteit tussendoor. Iedereen die wel eens (meerdaagse) festivals bezoekt kent de bandjes die je aan de ingang krijgt. Vooral die van Lowlands, Pinkpop etc. zijn nogal cult en oplettende mensen zien in de weken na zo’n festival nog genoeg mensen lopen met een bandje aan. En er zijn die-hards die hun bandjes jaaaaaaaaren aanhouden als bewijs / gedachtenis aan de mooie feestjes waar ze ooit geweest zijn. Maar de meeste mensen zijn ze na een paar weken wel zat, of mogen (willen) ze op het werk niet omhouden. Wil je je bandje later nog eens hergebruiken? Let dan goed op.

De “chipszak methode” kende ik ook niet, maar dat is wel de meest eenvoudige. Neem een lege chipszak en keer ‘m binnenstebuiten. Hoe vetter aan de binnenkant, hoe beter (light chips zal wel minder goed werken). Steek de zak rondom onder het bandje (dus met de vettige binnenkant naar buiten). Met een beetje wrikken zou je je bandje nu in z’n geheel af moeten kunnen schuiven, tenzij ze het echt heel erg vast gedaan hebben bij de ingang. En op dezelfde manier krijg je ‘m, tenzij je in de tussentijd teveel hebt gegeten, ook weer om.

Ok. Maar wat als dat niet lukt, of je eerdere bandjes hebt losgeknipt? Dan kun je het volgende doen….

Koop deze dingetjes: http://www.bijuwels.com/n1/20139/Festival_Bandjes_DHZ.htm en volg de instructies. Maar daar was ik te krenterig voor 🙂 Dan maar zelf doen.

Ingrediënten:

 • Festival bandje, het werkt het beste bij een bandje wat is afgeknipt net naast het punt waar het bandje vastzit. Ik heb het voor elkaar gekregen met bandjes van Lowlands, Werchter en Solar.
 • Stukje elastiekband met dezelfde hoogte (of iets smaller) als je bandje.
 • Textiellijm, de soort die je met de strijkbout gebruikt is het makkelijkste. Had ik nog over van mijn Ikea gordijnen.
 • In dat geval: strijkbout.

Stappenplan:

 1. Zorg ervoor dat je het elastiekband in je festival bandje kunt schuiven. Knip wanneer nodig een strookje af zodat het goed past.
 2. Laat m.b.v. de strijkbout wat van de lijm in het bandje trekken (ca 2cm), laat het dan afkoelen. Voor het beste resultaat; behandel beide kanten.
 3. Steek het gedeelte met lijm in je festivalbandje, schuif het zover mogelijk door tot het einde. Hoe meer band, hoe meer rek je straks hebt.
 4. Maak de elastiekband vast aan het bandje door de strijkbout erop te zetten. Goed warm laten worden en even wachten totdat het is afgekoeld. Daarna zit het elastiek als het goed is vast aan je bandje.
 5. Laat een centimeter of 2-3 uitsteken en knip het elastiekband daar af.
 6. Lijm dat uitstekende gedeelte nu aan de achterkant van het festivalbandje vast, doe dat zodat het net lijkt alsof het bandje gewoon heel is.
 7. Laten drogen en voilà: je kunt je bandje nu eenvoudig af en aan doen. In niet uitgerekte toestand zitten de eindes tegen elkaar en zie je het elastiek nauwelijks.

Voorbeeld:

 

 

, ,

Related posts

[Opinion] My thoughts on the Microsoft MVP program

Even een stukje creativiteit tussendoor. Iedereen die wel eens (meerdaagse) festivals bezoekt kent de bandjes die je aan de ingang krijgt. Vooral die van Lowlands, Pinkpop etc. zijn nogal cult en oplettende mensen zien in de weken na zo'n festival nog genoeg mensen lopen met een bandje aan. En er zijn die-hards die hun bandjes jaaaaaaaaren aanhouden als bewijs / gedachtenis aan de mooie feestjes waar ze ooit geweest zijn. Maar de meeste mensen zijn ze na een paar weken wel zat, of mogen (willen) ze op het werk niet omhouden. Wil je je bandje later nog eens hergebruiken? Let dan goed op.

[Column] Laat je niet verleiden, deel 2

Even een stukje creativiteit tussendoor. Iedereen die wel eens (meerdaagse) festivals bezoekt kent de bandjes die je aan de ingang krijgt. Vooral die van Lowlands, Pinkpop etc. zijn nogal cult en oplettende mensen zien in de weken na zo'n festival nog genoeg mensen lopen met een bandje aan. En er zijn die-hards die hun bandjes jaaaaaaaaren aanhouden als bewijs / gedachtenis aan de mooie feestjes waar ze ooit geweest zijn. Maar de meeste mensen zijn ze na een paar weken wel zat, of mogen (willen) ze op het werk niet omhouden. Wil je je bandje later nog eens hergebruiken? Let dan goed op.

[Column] Laat je niet verleiden!

Even een stukje creativiteit tussendoor. Iedereen die wel eens (meerdaagse) festivals bezoekt kent de bandjes die je aan de ingang krijgt. Vooral die van Lowlands, Pinkpop etc. zijn nogal cult en oplettende mensen zien in de weken na zo'n festival nog genoeg mensen lopen met een bandje aan. En er zijn die-hards die hun bandjes jaaaaaaaaren aanhouden als bewijs / gedachtenis aan de mooie feestjes waar ze ooit geweest zijn. Maar de meeste mensen zijn ze na een paar weken wel zat, of mogen (willen) ze op het werk niet omhouden. Wil je je bandje later nog eens hergebruiken? Let dan goed op.

[Column] Waarom 2 kinderen meer dan genoeg is

Even een stukje creativiteit tussendoor. Iedereen die wel eens (meerdaagse) festivals bezoekt kent de bandjes die je aan de ingang krijgt. Vooral die van Lowlands, Pinkpop etc. zijn nogal cult en oplettende mensen zien in de weken na zo'n festival nog genoeg mensen lopen met een bandje aan. En er zijn die-hards die hun bandjes jaaaaaaaaren aanhouden als bewijs / gedachtenis aan de mooie feestjes waar ze ooit geweest zijn. Maar de meeste mensen zijn ze na een paar weken wel zat, of mogen (willen) ze op het werk niet omhouden. Wil je je bandje later nog eens hergebruiken? Let dan goed op.

Latest posts

Long Term Support… or not?

Even een stukje creativiteit tussendoor. Iedereen die wel eens (meerdaagse) festivals bezoekt kent de bandjes die je aan de ingang krijgt. Vooral die van Lowlands, Pinkpop etc. zijn nogal cult en oplettende mensen zien in de weken na zo'n festival nog genoeg mensen lopen met een bandje aan. En er zijn die-hards die hun bandjes jaaaaaaaaren aanhouden als bewijs / gedachtenis aan de mooie feestjes waar ze ooit geweest zijn. Maar de meeste mensen zijn ze na een paar weken wel zat, of mogen (willen) ze op het werk niet omhouden. Wil je je bandje later nog eens hergebruiken? Let dan goed op.

[DevOps] Should you migrate onto YAML release pipelines?

Even een stukje creativiteit tussendoor. Iedereen die wel eens (meerdaagse) festivals bezoekt kent de bandjes die je aan de ingang krijgt. Vooral die van Lowlands, Pinkpop etc. zijn nogal cult en oplettende mensen zien in de weken na zo'n festival nog genoeg mensen lopen met een bandje aan. En er zijn die-hards die hun bandjes jaaaaaaaaren aanhouden als bewijs / gedachtenis aan de mooie feestjes waar ze ooit geweest zijn. Maar de meeste mensen zijn ze na een paar weken wel zat, of mogen (willen) ze op het werk niet omhouden. Wil je je bandje later nog eens hergebruiken? Let dan goed op.

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *