Mannen en auto’s

Terwijl ik dit schrijf heb ik net al een uurtje met de nieuwe TopGear in de tuin gezeten. Heerlijk, zonnetje erbij, fijn temperatuurtje (het schijnt echt warm te worden vandaag, hoezee!), kopje koffie, wat wil je nog meer.

Op zo’n ochtend (of middag, maakt niet zoveel uit) komen er hier nogal wat mensen op de fiets voorbij. Soms zitten daar gezinnen met kinderen tussen en een veel gehoorde kreet is dan: “wow mam, zie je die auto!?” of “Papa! Daar staat een raceauto!!”. Als je hier door de straat fietst is het niet zo moeilijk om te bepalen over welke auto dat waarschijnlijk gaat. Tussen de redelijk modale Citroens, Volkswagens en mijn Alfaatje staat namelijk een knalgele Lotus Elise geparkeerd. Voor de niet-kenners onder u, dat is er zoeen:

 

 

 

 

 

 

 

 

Mooi wagentje, niks mis mee. Behoort toe aan een van de bovenburen; een normale kerel die ik schat op 40-45 jaar oud. Heeft ook een normale wagen en deze voor erbij. In de winter heeft hij ergens een binnenstalling denk ik, want dan staat ‘ie er meestal niet.

Wat ik raar vind is dat veel mensen dit dus bestempelen als een midlife crisis. Zo’n auto op zo’n leeftijd, volslagen idioot. Koop gewoon een degelijke Volvo voor je gezin of ga groter wonen ofzo, maar zo’n auto kopen: nee dat is toch wel een beetje not done. Terwijl de mensen die dat zeggen nou meestal ook de types zijn die tegen hun kinderen, wanneer ze hier langsfietsen, zeggen: “ja jongen, als je nou goed je best doet op school en later veel centjes verdiend; dan kun jij er ook zoeen kopen!”. Juist ja, je moedigt je kind dus eigenlijk op 10 jarige leeftijd al een midlife crisis aan.

Ik houd het maar gewoon op jalouzie. Ik wil ook best zo’n ding, maar kan ‘m niet betalen. Daarbij heb ik nog wel wat andere dure wensen die voorrang zouden krijgen. Dus ben ik wel wat jaloers op mensen die het wel kunnen bekostigen ja, geef ik eerlijk toe. En als ik later, wanneer ik groot ben, ook voldoende centjes over heb om zo’n bakje te kunnen kopen zou ik het ook doen. Dat lieg ik trouwens, sorry. Ik zou een Porsche kopen, nog veel erger.

Related posts

Latest posts

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *